Skip to Main Content

Απομακρυσμένη Πρόσβαση

Οι βιβλιοθήκες του Κολλεγίου παραμένουν ανοιχτές και παρέχουν ψηφιακό υλικό και υποστήριξη

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με email στο aeslibrary@anatolia.edu.gr:

  • Για προβλήματα ή δυσκολίες πρόσβασης στο ψηφιακό περιεχόμενο

  • Για οδηγίες χρήσης εργαλείων και υπηρεσιών που αφορούν την εξ αποστάσεως μάθηση και διδασκαλία

  • Να προγραμματίσετε διαδικτυακή συνάντηση με τον βιβλιοθηκονόμο του σχολείου σας για να σας βοηθήσει σε πραγματικό χρόνο με κάποιο πρόβλημά σας

Οδηγός αναζήτησης πληροφοριών

Αυτός ο οδηγός έχει σκοπό να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης και να ανακαλύψετε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω για να δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων που διαθέτει η βιβλιοθήκη. Παρακολουθήστε τα βίντεο και τους οδηγούς και αποκτήστε εξεικείωση με την χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τη διδασκαλία και τη μάθηση.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για οποιαδήποτε ερώτηση ή συμβουλή σχετικά με την πρόσβαση και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Συχνές Ερωτήσεις

  1. Μπορώ να έχω πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές από το σπίτι;
    Όλες οι ηλεκτρονικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων και των ebooks είναι διαθέσιμες 24/7 από οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή.

  2. Η βάση δεδομένων που προσπαθώ να συνδεθώ μου ζητάει στοιχεία πρόσβασης. Τι στοιχεία πρέπει να χρησιμοποιήσω;
    Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να εισάγουμε τα στοιχεία που έχουμε για την πρόσβαση στους Η/Υ του σχολείου.

  3. Γιατί είναι απαραίτητο να συνδεθώ;
    Όλες οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν είναι δωρεάν. Η Βιβλιοθήκη μέσω συνδρομών, παρέχει πρόσβαση στο Κολλέγιο σε όλες τις υπηρεσίες της δωρεάν. Η απομακρυσμένη πρόσβαση απαιτεί τον έλεγχο των στοιχείων που έχετε για το Κολλέγιο.

  4. Ποια βάση δεδομένων πρέπει να χρησιμοποιήσω;
    Χρησιμοποιήστε ότι πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια πηγή και να βρείτε την πληροφορία σας, μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε και αλλού ή ακόμη, μπορεί τα αποτελέσματα να σας οδηγήσουν αλλού. Η ηλικία σας, οι γνώσεις σας στο συγκεκριμένο θέμα και η μέθοδος αναζήτησης είναι μερικοί από τους  παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της κατάλληλης πηγής.

  5. Γιατί να χρησιμοποιήσω τις διαθέσιμες πηγές της Βιβλιοθήκες και να μην ψάξω σε άλλες διαθέσιμες πηγές στο Διαδίκτυο;
    Για να αποφύγετε τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που παρέχει το Διαδίκτυο, η Βιβλιοθήκη σας παρέχει πηγές οι οποίες περιλαμβάνουν αξιόπιστες και ποιοτικές πληροφορίες.

  6. Πως μπορώ να αξιοποιήσω τις ηλεκτρονικές πηγές στην διδασκαλία μου;
    Οι πηγές αυτές, σχεδιάστηκαν για εκπαιδευτικούς και μαθητές και σκοπός τους είναι να παρέχουν εκπαιδευτικό υλικό διαθέσιμο για χρήση, καθώς και ιδέες διδασκαλίας, μαθημάτων κλπ. Περιηγηθείτε σε κάθε πηγή ξεχωριστά για να μάθετε περισσότερα.


© 2024 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31Α, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330