Skip to Main Content

Albert & Aliki Modiano: Υγιεινή διατροφή

Anatolia College Libraries

Η βιβλιοθήκη ετοίμασε αυτόν τον οδηγό με αφορμή τις εβδομάδες Υγιεινής Διατροφής. Εδώ θα βρείτε προτεινόμενα βιβλία για την διατροφή τόσο σε έντυπη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική. Επίσης χρήσιμα άρθρα σε εγκυκλοπαίδειες και περιοδικά που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη σημασία της υγιεινής διατροφής. 

Ebooks

How Things Work (Playlist)

Tumblebook's newest playlist explores the stories of the systems in our world, from inside the human body to the farthest stars! Featuring "The Circulatory Story", "Older Than the Stars", and "Wired".

Human Body (Playlist)

All about the body's amazing systems. Featuring "Too Hot? Too Cold?", "The Quest to Digest", and "The Circulatory Story"

No Nuts for Me!

An engaging story told by a very active young boy who doesn't let his nut allergy get in the way of having fun.

Food Fight: A Graphic Guide Adventure

Devin and Nadia are in a desperate race to stop a multinational corporation from gaining control of the food supply and destroying their mother's career in the process. 

Pollution of the Food Chain (Video)

Polluting products, released into the environment by human beings, contaminate food chains. First, the pollution enters the water. Polluted seas and watercourses affect marine life. Contaminated water used for irrigation pollutes plants.

Trout Are Made of Trees

How can a leaf become a fish? Join two young children and their dads to find out, as they observe life in and around a stream. Energetic collage art and simple, lyrical text depict the ways plants and animals are connected in the food web.
 

Υγιεινος τρόπος ζωής

Τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί είναι σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Scott Bauer—ARS/USDA

healthy living [image]. Encyclopædia Britannica. Retrieved 6 May 2021, from https://proxy.act.edu:2120/levels/elementary/assembly/view/189672

Υγιεινή ζωή σημαίνει να κάνετε επιλογές που οδηγούν σε ένα υγιές σώμα και μυαλό. Το να είσαι υγιής σημαίνει να μην είσαι άρρωστος. Γενικά, ένα άτομο μπορεί να διατηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής τηρώντας μια υγιεινή διατροφή και κάνοντας συχνά άσκηση. Διαβάστε το άρθρο της Εγκυκλοπαίδειας Britannica από εδώ.

Ισορροπημένη Διατροφή

Balanced diet. [Photograph]. Encyclopædia Britannica ImageQuest. Retrieved 6 May 2021, from
https://quest.eb.com/search/132_1569487/1/132_1569487/cite

Η Πυραμίδα Τροφίμων αποτελείται από κάθε μία από τις κύριες ομάδες τροφίμων. Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής, ακολουθούμενο από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες. Τα λίπη και τα σάκχαρα πρέπει να αποτελούν το μικρότερο μέρος της διατροφής.

Χρήσιμα άρθρα από την Εγκυκλοπαίδεια Britannica

Εδώ θα βρείτε μια λίστα με ενδιαφέροντα άρθρα από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Britannica, σχετικά με τη Φύση και το Περιβάλλον. Περιλαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες, βίντεο, εικόνες και πολλά άλλα.

Διαθέσιμα Περιοδικά

National Geographic Kids

Το περιοδικό National Geographic Kids αναφέρεται σε μαθητές 6-13 ετών. Οι σελίδες του είναι γεμάτες από πολλά συναρπαστικά χαρακτηριστικά για όλα τα πλάσματα του πλανήτη, από ιστορίες διάσωσης ζώων μέχρι και πληροφορίες για τα πιο σπάνια είδη του κόσμου.

Spider

Το περιοδικό spider είναι ένα παιδικό περιοδικό γεμάτο διασκεδαστικές ιστορίες, ποιήματα και δραστηριότητες που ταιριάζουν απόλυτα στους πρόσφατα ανεξάρτητους αναγνώστες και μαθητές. Είναι ειδικά γραμμένο και επιμελημένο για παιδιά που έχουν φτάσει στην ηλικία που ενθουσιάζονται να ανακαλύπτουν νέα πράγματα συνεχώς.

Flipster

Μέσα από την υπηρεσία Flipster, μπορείτε πλέον να διαβάζετε επιλεγμένους τίτλους αγαπημένων ψηφιακών περιοδικών. Έχετε πρόσβαση με ένα μόνο κλικ, εισάγοντας τα στοιχεία που έχετε για την πρόσβασή σας στους Η/Υ του Κολλεγίου. Μπορείτε να συνδεθείτε από οπουδήποτε βρίσκεστε, από τον υπολογιστή σας, το τάμπλετ σας ή οποιαδήποτε συσκευή επιθυμείτε.

Προτεινόμενα βιβλία

Πατώντας στην παραπάνω εικόνα θα βρείτε μια λίστα με βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη για την διατροφή. Περιλαμβάνονται κυρίως βιβλία γνώσεων που μας δίνουν χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να τρώμε και τι να προσέχουμε. Θα βρείτε όμως και κάποια λογοτεχνικά βιβλία που το κύριο θέμα τους είναι το φαγητό.

"Eat a lunch that packs a punch!" Αφίσα της δεκαετίας του 1940 με προτάσεις φαγητών που θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα γεύμα ώστε να είμαστε δυνατοί.

Πηγή: 'Eat The Basic 7...Every Day'. Photographer. Britannica ImageQuest, Encyclopædia Britannica, 25 May 2016. 

Απομακρυσμένη Πρόσβαση

Σύνδεση στην Britannica School

Για να έχετε πρόσβαση στην βάση δεδομένων της Britannica School και Britannica Image Quest, εισάγετε τα στοιχεία που έχετε για την πρόσβαση στους Η/Υ του Κολλεγίου (όχι τα στοιχεία του email σας).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απομακρυσμένη πρόσβαση, μπορείτε να επισκεφθείτε της οδηγίες σε αυτή την καρτέλα.


© 2022 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 4Α, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330