Skip to Main Content

Albert & Aliki Modiano: Νέα

Anatolia College Libraries

Subject guides

by Nikos Finos on 2019-04-08T13:02:48+03:00 in Anatolia Elementary School Library, Information literacy, Reading promotion | 0 Comments

Η βιβλιοθήκη από την αρχή της χρονιάς έχει αρχίσει να δημιουργεί χρήσιμους θεματικούς οδηγούς. Αυτό που κάνει δηλαδή είναι να συλλέγει και να κατηγοριοποιεί τις πληροφορίες ανα θέμα σε όποια μορφή και αν βρίσκονται - έντυπη ή ηλεκτρονική - και τέλος να τις παρουσιάζει με έναν οργανωμένο τρόπο. 

Πάντοτε παρουσιάζεται το υλικό από τις πλούσιες πηγές της βιβλιοθήκης. Θεματικές λίστες βιβλίων, προτεινόμενα βιβλία και eBooks, καθώς και άρθρα απο την Britannica και τις άλλες βάσεις δεδομένων. Τέλος, περιέχουν επιλεγμένους συνδέσμους του διαδικτύου καθώς και επεξηγηματικά βίντεο. H αξιολόγηση και η επιλογή γίνεται με βάση την καταλληλότητά των πηγών αυτών, όσον αφορά το περιεχόμενο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται.

Έτσι παρουσιάζονται οργανωμένες οι πηγές σε μια μόνο σελίδα. Αυτοί οι οδηγοί μπορούν να χρησιμεύσουν στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων για να βρουν υλικό που θα εμπλουτίσει το μάθημά τους. Επίσης, οι μαθητές μπορούν να ανατρέξουν σ' αυτούς ανά πάσα στιγμή για να βρουν πληροφορίες για μια εργασία που ίσως θα έχουν να κάνουν ή απλώς για περαιτέρω μελέτη του κάθε θέματος. 

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί οι παρακάτω θεματικοί οδηγοί:

Animals: αφορά το Animal Club.

Halloween: αφορά τη γιορτή του Halloween.

​Read & Research: οδηγός για το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων Δημοτικών Σχολείων της περιοχής του Κολλεγίου Ανατόλια.

Περιβάλλον: αφορά την αντίστοιχη εβδομάδα.

Τέχνη & Πολιτισμός: αφορά την αντίστοιχη εβδομάδα.

Υγιεινή διατροφήαφορά την αντίστοιχη εβδομάδα.


 Add a Comment

0 Comments.

  Subscribe



Enter your e-mail address to receive notifications of new posts by e-mail.


  Archive



  Return to Blog
This post is closed for further discussion.


© 2024 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31Α, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330